3 gode råd til hårpleje

At have et smukt og velplejet hår betyder meget for rigtig mange mennesker, og det gælder især kvinder. Den rette frisure er med til at forme ansigtet, og for nogle endda også en måde at understrege sin stil. I dag findes der uendeligt mange måder at style det på, hvor kun fantasien er det, der sætter grænser. Nogle kan nøjes med en lille klat voks eller lidt hårlak, mens andre både farver sit hår og styler det med en føntørrer og et glattejern. Derfor er der rigtig mange, der dagligt bruger produkter og behandlinger, som slider enormt på håret, uden de ved det.

Første trin på vejen mod et sundt hår er altså at skære ned på mængden af stylingprodukter. Det kommer måske som en overraskelse, men hvis du dagligt bruger et hav af forskellige produkter til dit hår, sætter det sit præg, og det er ikke på den gode måde. Ved at bruge mange stylingprodukter mister håret sin glans på grund af de mange rester, der bliver siddende i håret – selv efter en hårvask. Wella Professional har lavet en lang række af kombinerede produkter, så du med ét produkt eksempelvis både kan beskytte håret mod varme og fremhæve dine krøller på samme tid. Ved at bruge produkter som disse kan du skære ned på den samlede mængde af stylingprodukter.

Vask ikke håret dagligt

Hyppige hårvaske slider gevaldigt på håret. Dagligt brug af shampoo og varmt vandt udtørrer håret, så det bliver kruset og kan begynde at spalte. Hvis du døjer med fedtet hår og hovedbund allerede dagen efter en hårvask, skal du kigge efter shampoo med en neutral pH-værdi. En kraftig shampoo fjerner for mange af hårbundens naturlige olier, hvilket blot starter end ond cirkel, og det kan du undgå med en pH-neutral shampoo. Et godt valg er Balance Scalp Shampoo fra Wella Professional. Det er en skånsom shampoo, der både styrker håret og er mild mod hovedbunden. Er dit hår så fedtet, at du fristes til en hårvask, kan du friske håret op med Wella Professional Dry Me. Det er en tørshampoo, der løfter håret fra hovedbunden og absorberer overskydende fedt, så dit hår ser smukt og glansfuldt ud igen.

Glem ikke frisøren

I forsøget på at opnå lange, flotte lokker springer mange over turen til frisøren, for så tager det jo endnu længere tid at få langt hår. Faktisk gør det stik modsatte sig gældende. At håret vokser hurtigere, når det bliver klippet, er dog at gradbøje sandheden en smule. Frisøren klipper de slidte og spaltede ender af, så de ikke selv knækker. Håret vokser altså med samme hastighed, men du opnår en sundere hårpragt ved at blive klippet hver anden måned. Mellem klipningerne kan du selv gøre meget for at pleje dit hår. Wella Professional har lavet et plejeprodukt, som hedder Luxeoil Reconstructive Elixir. Det indeholder tre forskellige plejende og nærende olier, der sikrer dig et sundt og smukt hår. Du kan også vælge at bruge en hårkur fra samme serie i stedet. Det er dog vigtigt, at du husker at bruge den flere gange om ugen for at få den optimale effekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *